Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Széltolók és vízlopók mérkőztek meg egymással Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 14.

ImageSzékesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában került sor a „Széltoló, vízlopó vetélkedő döntőjére. A csapatoknak a versenyre jelentkezéssel együtt "Szélenergia" címmel írásbeli pályaművet kellett benyújtani a megújuló energiaforrások hasznosíthatóságáról. Sőt, a döntő napjára egy szélgépet is meg kellett építeniük. Ezzel pedig minél nagyobb feszültséget kellett előállítaniuk, s vizet szivattyúzniuk a versenyzőknek.

Tovább...
 
Gáspár Jánosra emlékeztek Iszkaszentgyörgyön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 14.

Image65 évvel ezelőtt az orosz katonák meggyilkolták GáspárJános atyát plébániájának épületében. Tiszteletére emléktáblát szenteltek Iszkaszentgyörgyön, a POFOSZ szervezésében. A program a táblaavatás után a katolikus templomban folytatódott a szentmisével, majd a megemlékezők átvonultak a régi temetőbe, ahol Gáspár János sírjánál elhelyezték koszorúikat – többek között - az egyházak és a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének képviselői.

 
"Nem egyszerű fellángolás történt, hanem kitartó akarat vezérelte a választókat" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 13.

ImageFölényesen győztek a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltjei a vasárnapi népszavazás során. Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérváron, az 1-es választókörzetben indult, ahol 49,51 százalékkal (13 862 szavazat) a legtöbb voksot kapta. Ennek kapcsán kereste fel szerkesztőségünk, s kértük meg arra, hogy ossza meg a választással kapcsolatos gondolatait olvasóinkkal...

Tovább...
 
Nemzeti közmegegyezés született Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. április 13.

Image"Olyan kormányzati politikára van szükség, ami az egész nemzet érdekeit tartja szem előtt" - szögezte le Navracsics Tibor a Fidesz elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján. Április 11-én, vasárnap mérleget vont az ország a szocialista-szabaddemokrata kormányzati politikáról, és az országgyűlési választás egyértelműen megmutatta, hogy nemzeti közmegegyezés született arról, súlyos válságban van az ország, ezért új politikai vezetésre van szüksége hazánknak - jelentette ki Navracsics Tibor.

Tovább...
 
A Székesfehérvári Püspökségre látogat a holland nagykövet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 13.

ImageA Székesfehérvári Püspökségre látogat a mai napon a holland nagykövet, hogy megbeszélést folytasson Spányi Antal megyés püspökkel az autizmussal élők támogatásáról. A találkozót a fogyatékkal élőket támogató holland Etelka Alapítvány szervezi.

Tovább...
 
Az emberek mélyreható változást szeretnének Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / Hir TV   
2010. április 13.

Image"Alázatra és sok feladatra kötelezi a választók egyértelmű felhatalmazása a Fideszt." - ezt Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője mondta a Duna Televízió tegnap reggeli műsorában. - "Az emberek mélyreható változást szeretnének." - jelentette ki Cser-Palkovics András. A fideszes politikus arról is beszámolt: a következő két hétben közvetlen kapcsolatot építenének az emberekkel a nyitva álló körzetekben, ahol újra elmondják majd: minél nagyobb a felhatalmazás mértéke, annál nagyobb lesz a változás.

Tovább...
 
Dr. Mezey György disputája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 13.

ImageDr. Mezey György vendégeskedik ma este a Szent István Művelődési Ház Kis Esti disputáján. A 2003 óta futó neves sorozat estjein a közéleti olyan szereplői vettek részt eddig, mint például dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, Spányi Antal megyés püspök, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, ifj. Ocskay Gábor, Bayer Zsolt, vagy Papp Lajos. A beszélgetés dr. Mezey György esetében sem elsősorban szakmai, sokkal inkább a személyiségét, neveltetését, elveit igyekszik megismertetni az érdeklődőkkel.

 
Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. április 13.

ImageA tájékoztatón a Fidesz elnöke többek között érintette a következő két hét várható eseményeit, a gazdaság helyzetét, a versenyképesség növelését. Az országgyűlési választások első fordulója az irányról szólt, merre menjen Magyarország, legyen-e változás; a második forduló az egységről szól. Minél nagyobb az egység, annál közelebb a siker - mondta Orbán Viktor. Úgy látja, vasárnap az is kiderült, hogy a magyar demokrácia stabil, jól vizsgázott, megvédte saját magát.

Tovább...
 
Így szavazott dr. Cser-Palkovics András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 12.

ImageDr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselőjelölt lakóhelyén, Székesfehérváron szavazott. A politikus és családja kilenc órakor jelent meg a Kossuth Lajos Általános Iskolánál, hogy leadják voksaikat. Dr. Cser-Palkovics András nagyobb fiával, felesége pedig kisebbik gyermekükkel ment be a szavazófülkébe. Szavazataikat közösen dobták be az urnába….

Tovább...
 
Nagyarányú győzelem minden szavazó körben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 12.

ImageSoha ilyen nagy arányú győzelmet nem könyvelhettek el magukénak a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltjei. Vargha Tamás Székesfehérvár 2-es szavazókörzetében 58,54 százalékkal bejutott a parlamentbe (21 455 szavazat), s dr. Cser-Palkovics András is fölényesen győzött az 1-esben, 49,51 százalékkal (13 862 szavazat). A Fideszre a 2-esben 20 540 fő szavazott, az 1-esben pedig 13 782 fő. Az 1-esben április 25-én lesz a következő forduló.

Tovább...
 
Ez a győzelem Magyarországé! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MNO   
2010. április 12.

Image"Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért." - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez". - "Ez a győzelem nem a Fideszé, ez a győzelem Magyarországé, az önöké." - fogalmazott a párt elnöke. Mint mondta, a magyarok elkezdtek írni egy mondatot '56-ban és 90-ben. Ítéletet mondtak egy korszak fölött, csakúgy mint most.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1661 1662 1663 1664 1665 1666 1667 1668 1669 1670 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18338 - 18348 / 20405